Podrum Grge Vasilja Međugorje

Ljubav prema vinovoj lozi u tradiciji obiteljskog podrumarstva Grge Vasilja bez prekida traje preko 150 godina.

Imamo zatvoren ciklus od vlastitih vinograda do vrhunskog proizvoda koji distribuiramo direktno do kupca, što predstavlja našu osnovnu snagu i daje našem proizvodu željenu kvalitetu.

Naša vinarija trenutno proizvodi oko 60 000 butelja godišnje.
Kušajte ih i Vi.

Rezervirajte degustaciju vina u našem podrumu

Kontaktirajte nas

Žilavka, Premium Edition

Žilavka, Premium Edition ponos je našeg podruma. Njen neponovljiv okus dobiven je odležavanjem i zrenjem u hrastovim bačvama. Bogate je zlatne boje. Zreli mirisi breskve i kruške, kao da su izmiješani sa aromama vanilije. Svakako je zaobljeno i kompleksno vino i savjetujemo Vam da obvezno obratite pažnju i na nju. Biti će Vam servirana na temperaturi od 10-12ºC.

Blatina, Premium Edition

Blatina, Premium Edition vrhunska je blatina. Ona je naše tipično vino Premium klase. Pažljivim njegovanjem, čini nam se, kako smo baš kod ove vrhunske blatine uspjeli zadržati njenu prepoznatljivu osobnost, a odležavanje u hrastovim bačvama samo je dodatno oplemenilo. Biti će Vam servirana na temperaturi od 15-20°C.

Gregorius Žilavka, Limited Edition

Gregorius Žilavka, Limited Edition je selekcija, vrhunsko suho vino vanserijskog kvaliteta. Spravljeno je posebnom i pažljivom selekcijom grozdova žilavke sa mikrolokalitetā Međugorje i Vionica. Vrhunac je naših vinograda i našeg podruma. Zato Vam je možemo ponuditi samo u ograničenim količinama. Biti će Vam servirana na temperaturi od 10-12ºC.

Sophia, Special Edition

Sophia, Special Edition vrhunski je cuvée dobiven sljubljivanjem Žilavke (50%) i Sivog Pinota (50%). Ova specijalna edicija je naše vrhunsko vino napravljeno sa modernom tehnologijom, gdje smo uspjeli zadržali specifičan južni karaketer Žilavke. A sljubljivanjem sa Sivim Pinotom ovaj cuvée je dobio note: jabuke, kruške, grejpa i nektarine. Sophia će Vam biti servirana na temperatuti od 8 do 12°C.

David, Special Edition

David, Special Edition vrhunski je cuvée dobiven sljubljivanjem Blatine (50%) i Cabernet Sauvignona (50%), koji je dobio ime po našem sinu Davidu. Ovo je vino premium klase i odležalo je 18 mjeseci u bačvama od američkog i slavonskog hrasta. Pažljivim njegovanjem i odležavanjem u hrastovim bačvama uspjeli smo zadržati njegovu prepoznatljivu osobnost i plemenitost. David će Vam biti serviran na temperaturi od 15 do 20°C.

Jeanne Cabernet Sauvignon, Special Edition

I dade Bog da grožđe uzrije, a ljudi to ne pokvariše, te nastade ovo crveno vino kojem dadosmo ime još jednog našeg djeteta. Jeanne je tipično europsko ime, francuska inačica za našu Ivu. Iako različite razloge roditelji imaju kod ovakvog nadijevanja, glavna im je inspiracija ona najpoznatija: Ivana Orleanska ili Jeanne d’Arc. Jeanne će Vam biti servirana na temperaturi od 15 do 20°C.

Nika Rose, Special Edition

Nika Rose, Special Edition je nježno i prefinjeno suho vino, koje je dobilo ime po našoj prvorođenoj kćerki Niki. Izrazito je originalnog okusa i mirisa. Prate je snažne emocije i pobjedničko ponašanje. U početku je značila povoljan ishod u ratu, danas označava osvajanje prvog mjesta. Vrčke božice Nike, prave pobjednice. Brzo je letjela i zato je prikazivana kao prekrasna krilata djevojka. Kakvo vino treba biti da bi ga Ona ukrašavala saznajte… pijući ga. Neće vam biti servirana prehladno. Na 10°C.